ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
Περιβάλλον
Η Λευκοσιδηρουργία Καβάλας Α.Ε. είναι μια εταιρεία με έντονα καλλιεργημένη οικολογική συνείδηση. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των προϊόντων της είναι πλήρως ανακυκλώσιμα, καθώς προέρχονται από τη φύση και επιστρέφουν σε αυτήν.
Ο λευκοσίδηρος -ένα λεπτό φύλλο χάλυβα καλυμμένο με κασσίτερο– είναι υλικό φιλικό προς το περιβάλλον. Λόγω των μαγνητικών του ιδιοτήτων μπορεί να ανακτηθεί εύκολα από τα υπόλοιπα απορρίμματα και, ακόμα και αν δεν έχει διαχωριστεί εξαρχής από αυτά, μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα προς το χυτήριο.
Όσες ποσότητες δευτερογενών υλικών συσκευασιών λευκοσιδήρου και να συγκεντρωθούν, απορροφώνται από τη βιομηχανία παραγωγής χάλυβα. Ακόμη και αν πεταχτούν από αμέλεια, αποικοδομούνται και επιστρέφουν στη φύση, χωρίς να προκαλούν βλαβερές παρενέργειες. Έτσι, οι ποσότητες δευτερογενών υλικών συσκευασιών λευκοσιδήρου δεν παραμένουν ενεργές πηγές ρύπανσης ή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
Συσκευασμένα τρόφιμα
Η συσκευασία λευκοσιδήρου χρησιμοποιείται για τη συσκευασία όλων των τύπων τροφίμων, υγρών και στερεών. Συνεπώς, ανταγωνισμός θεωρείται το σύνολο των υλικών συσκευασίας, δηλαδή το πλαστικό, το γυαλί, το tetra pack και το αλουμίνιο. Απέναντι σε αυτά, η συσκευασία λευκοσιδήρου παρουσιάζει ουσιαστικά και μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Συγκεκριμένα, η συσκευασία λευκοσιδήρου είναι υγιεινή, ασφαλής και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
- 100% φυσική, αφού είναι χάλυβας επικασσιτερωμένος.
- 100% αδιαπέραστη από το φως, το οξυγόνο και κάθε άλλη εξωτερική παρέμβαση.
- 100% ανακυκλώσιμη και οικολογική.
Επιπλέον, η συσκευασία λευκοσιδήρου είναι η συσκευασία που χρησιμοποιείται για όλα τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, διότι είναι η μόνη που επιτρέπει τη διαδικασία της παστερίωσης και της αποστείρωσης του προϊόντος που έχει ήδη σφραγιστεί μέσα σε αυτή, και γι’ αυτό δεν απαιτείται η χρήση συντηρητικών.
Τα τρόφιμα τα οποία συσκευάζονται σε συσκευασία λευκοσιδήρου είναι:
- Το ελαιόλαδο
- Οι ελιές
- Προϊόντα ντομάτας
- Φέτα ΠΟΠ και άλλα τυροκομικά προϊόντα
- Τα ψαρικά, τα αλίπαστα και τα έτοιμα φαγητά
- Τα φρούτα σε μορφή κομπόστας, τα οποία δεν συσκευάζονται σε άλλο τύπο συσκευασίας
- Ευπαθείς τροφές, όπως τα βρεφικά γάλατα, οι παιδικές κρέμες και τα γάλατα εβαπορέ
Συσκευασία Λευκοσιδήρου και Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο αποτελεί πολύτιμο συστατικό για την υγεία και ακρογωνιαίο λίθο της μεσογειακής διατροφής. Για να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τις ευεργετικές του ιδιότητες, πρέπει να διατίθεται στο εμπόριο σε συσκευασία η οποία εμποδίζει την αλλοίωση των πολύτιμων και ευαίσθητων συστατικών του. Το πρωταρχικό και ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα της συσκευασίας λευκοσιδήρου είναι ότι προστατεύει τη θρεπτική αξία του ελαιόλαδου και τη μεταφέρει αναλλοίωτη στον καταναλωτή, γιατί είναι 100% αδιαπέραστη από το φως και το οξυγόνο.
Η συγκριτική μελέτη που διεξήγαγε το γερμανικό ινστιτούτο FRAUNHOFER βιομηχανικής επεξεργασίας και συσκευασίας απέδειξε ότι «η καταλληλότερη συσκευασία για τη διάθεση ελαιόλαδου είναι η συσκευασία λευκοσιδήρου, που προστατεύει τη θρεπτική αξία πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι οι διαπερατές από το φως γυάλινες και πλαστικές φιάλες, εκ των οποίων οι δεύτερες είναι διαπερατές και από το οξυγόνο».
Επιπλέον, στο τυποποιημένο και επώνυμο ελαιόλαδο η συσκευασία λευκοσιδήρου είναι αυτή που επισφραγίζει τις υψηλές αξίες μιας μάρκας ελαιόλαδου, χάρη στα φυσικά χαρακτηριστικά της, αλλά και στις εκτυπωτικές δυνατότητες που προσφέρει. Δυνατότητες που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μάρκας ελαιόλαδου (σχήμα περιέκτη και απεικόνιση ονόματος, σήματος, εικαστικού θέματος) η οποία στο ράφι διακρίνεται και επικοινωνεί άμεσα και δυναμικά όλες τις αξίες ποιότητας του ελαιόλαδου που συσκευάζεται σε αυτήν.
Πηγές:
Εφημερίδα Ημερησία
Food Technology Τρόφιμα & Ποτά